Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Χίου σχετικά με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χίου εκφράζει την κάθετη αντίρρηση του στα νέα μέτρα της Κυβέρνησης που αφορούν στο λιανεμπόριο και τον έλεγχο των καταναλωτών κατά την είσοδο τους στα καταστήματα!

Το λιανεμπόριο σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας τήρησε με ευλαβική συνέπεια και σοβαρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία των εργαζομένων, πολιτών και επαγγελματιών ενώ ποτέ δεν αποτέλεσε εστία διάδοσης του covid-19.

Η απαίτηση ελέγχου των καταναλωτών για αρνητικά τεστ μετατρέπει τους εργαζόμενους σε φύλακες και επιδεινώνει την υπάρχουσα δυσμενή οικονομική κατάσταση του λιανεμπορίου ενώ παράλληλα «ενδυναμώνει» τον αθέμιτο ανταγωνισμό αφού η είσοδος στα super markets είναι ελεύθερη.

Παράλληλα το πρόστιμο των 5000 ευρώ και οι 15 ημέρες κλεισίματος σε όποιον επαγγελματία υποπέσει σε ατόπημα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα οδηγήσουν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε οριστικό λουκέτο!

Κατόπιν τούτου,ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου ζητά την ακύρωση του συγκεκριμένου μέτρου καθώς είναι ανέφικτο και θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα στο οικονομικό περιβάλλον την περίοδο που η αισιοδοξία αρχίζει να κάνει την εμφάνιση της στην αγορά.

Για τον Εμπορικό Σύλλογο Χίου

Η πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Αμπαζή Βικτωρία                                Χούλης Νικόλαος

Αφήστε μια απάντηση